Eerste lustrum ThreadStone!

Eerste lustrum ThreadStone!

ThreadStone Cyber Security bestaat vandaag 5 jaar!

We zijn hartstikke trots op wat we in de afgelopen vijf jaar hebben kunnen en mogen bereiken. We hadden dit echter nooit alleen gekund en willen daarom al onze partners, klanten en leveranciers hartelijk danken voor de enorm prettige samenwerking in de afgelopen jaren! We gaan graag zo door!!

Hoogtepunten zijn voor ons uiteraard om te beginnen het winnen van het HSD stimuleringsfonds, samen met onze partners TNO en WorldStream. In 2015 hebben we vervolgens de IPACSO finales gehaald. In dat jaar zijn we ook samen met MKB-Nederland - in opdracht van de ministeries van Economische zaken en Justitie en veiligheid - gestart aan een eerste versie van de campagne Veilig Zakelijk Internetten om kleinere bedrijven bewuster te maken van digitale risico's. Mede door inzet van onze ThreadScan - die kwetsbaarheden controleert op publieke IP adressen en websites - hebben we bijna 300 organisaties op individueel niveau inzicht kunnen geven op hun technische kwetsbaarheid. Uiteindelijk heeft deze succesvolle campagne de European Crime Prevention Awards gewonnen.

In 2016 hebben we in de finale van de Accenture Innovation Awards gestaan. In dat jaar zijn we ook gestart met een tweede versie van de Veilig Zakelijk Internetten campagne, die uiteindelijk heeft gelopen tot en met 2017. In deze versie van Veilig Zakelijk Internetten hebben we 2.500 organisaties de mogelijkheid geboden om hun kwetsbaarheid te controleren. De samenwerking met zo'n 30 verschillende brancheverenigingen die in dit project de communicatie naar hun leden hebben verzorgd zorgde voor een juiste boodschap en aanwas van inschrijvingen. Door al onze processen te automatiseren verloopt het proces van inschrijving, starten van de scan tot en met het opleveren van de duidelijke rapportages zonder menselijke tussenkomst. Omdat we zagen dat er steeds meer vraag kwam naar campagnes, hebben we hiervoor een aparte propositie opgezet (CyberStatus / ThreadCampaign). Inmiddels wordt deze dienst door meerdere partijen ingezet om bewustzijn het onderwerp te creeëren of om nieuwe leads te genereren. In 2017 zijn we vervolgens ook een campagne gestart voor FERM, een initiatief van Deltalinqs, het Havenbedrijf Rotterdam, Gemeente Rotterdam en de zeehavenpolitie. Ook de campagne die we met het Nederlands Cyber Collectief (onderdeel NN) hebben opgezet was succesvol. In 2017 zijn we ook toegetreden tot de MKB innovatie top 100.

Nieuwe partners zijn in de afgelopen jaren blijven komen en inmiddels werken we met zo'n 50 IT partijen die onze abonnementen verkopen. Omdat we rond 2017 inzagen dat IT partners veelal het 'eigen' vlees keurden en daarin in de communicatie met de eindklanten tegen problemen aanliepen zijn we ons dienstenportfolio gaan verbreden. Daarmee stellen we onze partners in staat om het niet te hebben over een technische scan, maar over security in de breedte. Dus niet alleen vanuit de techniek, maar juist ook vanuit de menselijke kant (ThreadPhish) en beleidsmatige en organisatorische kant (ThreadMature) diensten aan kunnen bieden. Voor de AVG die in Mei 2018 is ingegaan hebben we ThreadGDPR opgezet, waarmee een assessment kan worden uitgevoerd hoever een organisatie is met de AVG. En ook voor de techniek konden we een mooie uitbreiding aan onze klanten leveren met ThreadScan intern, waarmee we interne netwerken periodiek controleren op kwetsbaarheden. Hiermee worden servers, werkplekken, maar ook IoT apparatuur - in feite alles dat communiceert met een IP adres - controleren op kwetsbaarheden. Al deze diensten worden inmiddels geleverd vanuit 1 portaal, waar partners zelf hun klanten kunnen beheren en abonnementen kunnen verkopen.

Ons succes bleef niet onopgemerkt en steeds meer verzekeraars die bezig zijn met cyber-polissen wisten de weg naar ons te vinden als dé partij die juist ook voor het MKB interessante proposities heeft om ze bewuster te maken en risico's te verlagen. Inmiddels werken we nauw samen met diverse grote verzekeraars.

Ook nu zijn we met een aantal heel interessante projecten bezig, die hele markten veiliger en bewuster kunnen gaan maken maar waar we nu nog niet al te veel over willen schrijven. Zodra we hierover nieuws hebben dat we willen delen, dan laten we het uiteraard weten!

Al met al zijn we hartstikke trots op wat we in vijf jaar hebben kunnen en mogen bereiken. We hadden dit echter nooit alleen gekund en willen daarom al onze partners, klanten en leveranciers hartelijk danken voor de enorm prettige samenwerking in de afgelopen jaren!

Deel dit artikel