(SPEAR) Phishing-simulaties

Verhoog uw cyberveiligheid met (spear) phishing-simulaties

Phishing is een van de grootste bedreigingen voor organisaties. Met (spear) phishingsimulaties traint u uw medewerkers om verdachte e-mails te herkennen en te vermijden.

Waarom een (spear) phishing-simulaties?

Phishing-aanvallen kunnen enorme gevolgen hebben voor organisaties, variërend van financiële verliezen en reputatieschade tot verlies van vertrouwelijke informatie en klantgegevens. Het is niet alleen een bedreiging voor de beveiliging, maar ook voor de financiële stabiliteit van uw organisatie.

Een (spear) phishing-simulatie is daarom cruciaal: medewerkers leren hoe ze phishing-e-mails kunnen herkennen en vermijden. Een enkele klik op een link of het openen van een bijlage kan leiden tot malware-infecties, ransomware en het onthullen van vertrouwelijke gegevens.

Deze simulaties helpen om de bewustwording van deze gevaren te vergroten, waardoor uw organisatie beter beschermd is tegen toekomstige cyberaanvallen.

Wat doen we?
(SPEAR) Phishing-simulaties kennen een aantal stappen:
Voorbereiding
We bepalen allereerst wat het doel is, wat de frequentie is en welk type campagne we daarvoor gaan inzetten. Denk bij dit laatste aan algemene phishing, gericht op ‘toevallig slachtofferschap’ of spear phishing die specifiek gericht is op uw organisatie. Afhankelijk van uw wensen bepalen we het vervolg. Over het algemeen zijn er twee mogelijkheden: een eenmalige (spear) phishing-campagne of phishing-simulatie in een doorlopend proces.
Eenmalige (spear) phishing
Bij een eenmalige phishing-simulatie kunt u gebruikmaken van een van onze effectieve standaardcampagnes of een (spear) phishingsimulatie op maat. We zetten de campagne op, vragen eventueel een unieke domeinnaam aan en zorgen dat de testmails niet door uw spamfilters worden geblokkeerd. Ten slotte zorgen we ervoor dat de door u aangeleverde lijst met namen en e-mailadressen wordt klaargezet voor de campagne. Hierbij testen we ook welke e-mailadressen we hebben kunnen vinden in de database van HaveIbeenPowned (database met gelekte gegevens van gebruikers).Vervolgens sturen we de campagne uit op het afgesproken moment.
Continue phishing in een doorlopend proces
Bij phishing in een doorlopend proces kunnen we onder andere phishing op basis van Artificiële Intelligentie (AI) leveren, waarbij op basis van het kennisniveau van uw medewerkers – dat wordt bepaald door eerdere campagnes – automatisch nieuwe phishing-mails worden verstuurd. Het is zelfs mogelijk om hier spear phishing in op te nemen. Hiermee krijgt elke medewerker een eigen leertraject, op basis van de data verkregen eerder uitgestuurde mails. Door aanvullende kennis op maat aan te bieden, beklijft deze beter. U werkt zo heel gericht aan de veiligheidscultuur in uw organisatie.
Rapportages
Na afloop ontvangt u een duidelijke rapportage met alle bevindingen (geanonimiseerd of, op verzoek, met details).

De drie grootste voordelen van een (spear) phishing-simulaties

  • Van standaardcampagnes tot spear phishing

    Samen zetten we campagnes op die aansluiten bij uw wensen. Zo kunnen we een standaardsimulatie gebruiken of we creëren een maatwerk spear phishing-mail die lijkt te komen van uw directie, IT- of HR-afdeling.

  • Persoonlijk leertraject dankzij Artificiële Intelligentie (AI)

    We kunnen AI inzetten om elke medewerker een eigen leertraject te geven waarbij de phishing mails steeds gecompliceerder worden naarmate het niveau van herkenning door de medewerker stijgt.

  • Combineren met E-learning

    Door phishing-simulaties te combineren met E-learning kunt u uw medewerkers direct trainen op herkennen na het klikken op de phishing-simulatie.

ThreadStone Cyber Security
Westblaak 100
3012 KM Rotterdam
+31 (0)85 060 7000

info@threadstone.eu voor algemene en commerciële vragen

support@threadstone.eu voor inhoudelijke vragen over onze producten

Neem contact met ons op