Workshop Informatiebeveiliging

Bewustwording van uw medewerkers vergroten

Train uw medewerkers in een interactieve sessie met praktische voorbeelden en een presentatie van een deskundige trainer. Leer hen beveiligingsrisico’s te herkennen en proactieve maatregelen te nemen om gegevens veilig te houden.

Waarom een workshop?

Medewerkers zijn vaak de zwakste schakel in de beveiliging van informatie. Menselijke fouten, zoals het per ongeluk delen van gevoelige informatie of het openen van phishing-e-mails, kunnen grote beveiligingsproblemen veroorzaken.

Door medewerkers bewust te maken van het belang van informatiebeveiliging en hen te trainen in het veilig omgaan met systemen, applicaties en informatie, kan het risico op beveiligingsincidenten worden verminderd.

Een workshop informatiebeveiliging kan helpen om kennis en bewustwording van medewerkers te vergroten, waardoor zij beter in staat zijn om beveiligingsrisico’s te herkennen en incidenten te voorkomen.

Daarnaast kunt u hiermee mede aantonen dat uw organisatie voldoet aan wettelijke vereisten en richtlijnen op het gebied van informatiebeveiliging.

Wat doen we?
Bij een workshop informatiebeveiliging volgen we de volgende stappen:
Voorbereiding
In overleg bepalen we de groepen en informeren we de deelnemers over de te houden workshop. We adviseren om maximaal 15 deelnemers per groep te laten deelnemen.
Uitvoeren van de workshop
De workshop is een interactieve sessie, waarin we met praktijkvoorbeelden de deelnemers stimuleren om actief deel te nemen. Deze situaties, die zowel in het werk als privé kunnen voorkomen, laten zien hoe geraffineerd cybercriminelen te werk gaan. We geven uitleg over de belangrijkste risico’s rondom informatiebeveiliging en geven aan hoe ze situaties kunnen herkennen.
Evalueren van de workshop
Na afloop evalueren we de workshop en bespreken we de behaalde resultaten. Dit kan ook een basis zijn voor vervolgworkshops.
Opvolging
We adviseren over mogelijke vervolgstappen om de opgedane kennis te verdiepen en verankeren, bijvoorbeeld in de vorm van een awareness-pgrogramma.

De drie grootste voordelen van een workshop

  • Verhoogt het bewustzijn

    Een workshop informatiebeveiliging verhoogt het bewustzijn bij medewerkers over het belang van informatiebeveiliging en hoe zij kunnen bijdragen aan het verhogen van de veiligheid van de organisatie.

  • Leren van ervaringen

    We geven medewerkers graag de mogelijkheid om ervaringen te delen en vragen te stellen, over zowel werk- als privé-situaties. Juist de praktische voorbeelden helpen om kennis te verhogen om uiteindelijk tot het gewenste gedrag te komen.

  • Vermindert de grootste risico’s

    Een workshop informatiebeveiliging helpt medewerkers bij het herkennen van beveiligingsrisico’s en het nemen van de juiste acties om incidenten te voorkomen.

ThreadStone Cyber Security
Westblaak 100
3012 KM Rotterdam
+31 (0)85 060 7000

info@threadstone.eu voor algemene en commerciële vragen

support@threadstone.eu voor inhoudelijke vragen over onze producten

Neem contact met ons op