Management Game

Spelenderwijs omgaan met cybersecurity risico’s

Maak het management bewust van cybersecurity-risico’s in een interactieve game en biedt hun praktische kennis en vaardigheden om de organisatie beter te beschermen tegen aanvallen.

Waarom een management game?

Een cybersecurity management game vergroot op een interactieve manier bewustzijn en begrip van het management van informatiebeveiliging.

Het simuleert realistische scenario’s en vraagt om beslissingen en acties om de organisatie te beschermen tegen cyberaanvallen. Dit helpt bij het ontwikkelen van praktische kennis en vaardigheden, die direct toepasbaar zijn in de dagelijkse bedrijfsvoering.

Verder traint het leidinggevenden in het nemen van weloverwogen beslissingen en het snel en effectief handelen in geval van een incident.

Ten slotte is dit een laagdrempelige en boeiende manier om het onderwerp onder de aandacht te brengen en het enthousiasme en de betrokkenheid van het management te vergroten.

Wat doen we?
Bij de management game verzorgen wij de volgende onderdelen:
Management game
Ieder team (4-6 personen) krijgt de opdracht een bedrijf te leiden in een sector naar keuze. Tijdens de rondes van het spel genereert het bedrijf inkomsten/algemeen welzijn/bedrijfsresultaten. De teams moeten in een boeiend spel van ongeveer 2 uur ook het hoofd zien te bieden aan cyberaanvallen die de bedrijfsresultaten kunnen beïnvloeden.

Elke reactie van de teams op de gebeurtenissen verandert de manier waarop het scenario zich afspeelt, en uiteindelijk hoeveel winst het bedrijf al dan niet maakt. De teams analyseren gegevens en nemen strategische beslissingen op basis van onzekere informatie en beperkte middelen, waarbij de prioriteiten op het gebied van techniek, bedrijfsvoering en beveiliging worden afgewogen tegen de kosten van een cyberaanval. Om de onderneming te verdedigen moet elk team strategische, bestuurlijke en technische beslissingen nemen. De scenario’s die aan bod komen zijn gebaseerd op realistische gebeurtenissen.
Nabespreking
Tijdens een evaluerende nabespreking worden onder tijdsdruk gemaakte fouten en keuzes besproken en wordt het belang van goede communicatie en inzicht in de gevolgen van handelen benadrukt.

De drie grootste voordelen van een management game

  • Versterking bedrijfscultuur

    De management game ontwikkelt begrip van cyberbeveiligingsmaatregelen binnen de organisatie door het management kennis en ervaring te laten opdoen in een realistische en interactieve omgeving.

  • Bewustzijn

    De management game draagt bij aan het verhogen van het bewustzijn over cybersecurity-bedreigingen en de mogelijke impact daarvan op de organisatie.

  • Teambuilding

    Een management game bevordert samenwerking en communicatie tussen de leidinggevenden, zodat zij elkaar na de game ook makkelijker weten te vinden.

ThreadStone Cyber Security
Westblaak 100
3012 KM Rotterdam
+31 (0)85 060 7000

info@threadstone.eu voor algemene en commerciële vragen

support@threadstone.eu voor inhoudelijke vragen over onze producten

Neem contact met ons op