Microsoft 365 security assessment

Test de inrichting van microsoft 365 op kwetsbaarheden

Met een Microsoft 365 security assessment beoordelen we de instellingen en configuratie van Microsoft 365. Op basis van de onafhankelijke CIS Microsoft 365-benchmark worden zo’n 90 security-gerelateerde instellingen gecontroleerd.

Waarom een microsoft 365 security assessment?

Microsoft 365 bevat veel gevoelige en vertrouwelijke informatie, zoals persoonlijke gegevens van medewerkers en klanten, financiële informatie en projectdata.

Als de beveiliging van Microsoft 365 niet goed is ingesteld, kan dit leiden tot datalekken, diefstal van gegevens of cyberaanvallen die de continuïteit van de bedrijfsvoering in gevaar brengen. Het is daarom essentieel om de beveiliging van Microsoft 365 goed in te richten, regelmatig te controleren en bij te werken om uw organisatie te beschermen tegen potentiële bedreigingen.

Wat doen we?
Bij de uitvoering van een microsoft 365 security assessment doorlopen we de volgende stappen:
Voorbereiding
We realiseren een koppeling tussen onze CIS-benchmarktooling en uw Microsoft 365-omgeving. Hiervoor hebben we een account nodig op uw omgeving.
Meting, analyse en eerste terugkoppeling
Vervolgens voeren we de meting uit. De resultaten van de meting worden geanalyseerd en in een Excelsheet vastgelegd. Hierbij wordt per controle aangegeven of deze compliant is met de CIS-benchmark. We spreken samen met u de resultaten door en geven uitleg over de voor- en nadelen van elke instelling.
Uitwerking rapportage
Na het doornemen van de resultaten worden alle bevindingen vastgelegd in een duidelijke rapportage, waarin per instelling die nietcompliant is wordt aangegeven wat het risico is en hoe ervoor gezorgd kan worden dat uw organisatie wel voldoet aan de CIS-richtlijn.

De drie grootste voordelen van een microsoft 365 security assessment

  • Onafhankelijke controle van de beveiliging van uw Microsoft 365-omgeving

    Dankzij onze speciaal ontwikkelde scan kunt u de beveiliging controleren van de door ybercriminelen meest gebruikte aanvalsroute (e-mail), conform onafhankelijke CISrichtlijnen.

  • Ondersteuning door een specialist

    Het veilig configureren van Microsoft 365 is een specialisme. In ons assessment wordt op zo’n 90 punten gecontroleerd. Op basis van de uitkomsten helpen onze specialisten u of uw IT’ers de juiste instellingen te kiezen.

  • Verhoog de beveiliging en word compliant aan de CIS-benchmark

    Door het implementeren van de aanbevolen oplossingen kan de beveiliging van de Microsoft 365-omgeving worden verbeterd. Hierdoor zijn de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van gegevens beter gewaarborgd.

ThreadStone Cyber Security
Westblaak 100
3012 KM Rotterdam
+31 (0)85 060 7000

info@threadstone.eu voor algemene en commerciële vragen

support@threadstone.eu voor inhoudelijke vragen over onze producten

Neem contact met ons op