ThreadStone werkt mee in landelijke campagne Veilig Zakelijk Internetten van MKB Nederland

ThreadStone werkt mee in landelijke campagne Veilig Zakelijk Internetten van MKB Nederland

MKB-Nederland streeft naar een verlaging van het aantal cyberslachtoffers onder ondernemers in 2015. Om dat te bereiken is de ondernemingsorganisatie samen met het ministerie van Veiligheid & Justitie en partners de campagne “Veilig Zakelijk Internetten” gestart. Daarmee ondersteunen we bedrijven bij het beter beveiligen van hun digitale werkomgeving.

Gecontroleerde hacks
Ondernemers kunnen zich tijdens de campagne onder voorwaarden kosteloos aanmelden voor een gecontroleerde hack van hun digitale werkomgeving. Nadat deelnemers een in samenwerking met TNO ontwikkelde vragenlijst hebben ingevuld om de bestaande situatie in kaart te brengen, neemt een Ethisch hacker van ThreadStone de digitale systemen van de ondernemingen onder vuur. Middels ThreadScan – het platform dat door ThreadStone is opgezet om kwetsbaarheden in kaart te brengen – wordt eerst de gesteldheid van de internetsite, firewall/router en e-mailserver van de ondernemer automatisch gescand. Vervolgens worden de kwetsbaarheden met een hoge of kritische prioriteit (volgens internationale scores) verder door een Ethisch hacker onderzocht. De resultaten worden in een conference call met de ondernemer en – indien gewenst - diens IT partner doorgesproken. Het betrekken van de IT partner is belangrijk, omdat zij de technische kennis hebben om eventueel gevonden kwetsbaarheden ook op te lossen.

RoadShows
Vanaf oktober trekt een speciale campagnebus met promotieteam het land in. Op verschillende plaatsen gaan deskundigen met ondernemers/ondernemersverenigingen en lokale bestuurders in gesprek over betere beveiliging van bedrijven tegen cybercriminaliteit. Veiligheidsadvies, scans en workshops maken onderdeel uit van het programma, dat in samenwerking met de Regionale Platforms Criminaliteitsbestrijding wordt georganiseerd. Staatssecretaris Dijkhoff van V&J doet de aftrap van de eerste roadshow op 2 oktober. Op die dag doet de campagnebus Diemen, Amstelveen en Amsterdam-Zuid aan.

Over de campagne
De campagne Veilig Zakelijk Internetten is een initiatief van MKB-Nederland in samenwerking met het ministerie van Veiligheid & Justitie, het Verbond van Verzekeraars, KPN, het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid, ECP, ThreadStone en DNG. Veilig Zakelijk Internetten wordt beschikbaar gesteld via het online platform Veiliginternetten.nl, een initiatief van het ministerie van Veiligheid en Justitie, het ministerie van Economische Zaken en ECP.

Over ThreadStone
ThreadStone Cyber Security heeft tot doel om het Europese Midden en Kleinbedrijf veiliger te maken tegen digitale cyberinbraken en misbruik door kwaadwillende personen en groeperingen. ThreadStone ontwikkelt en levert hiervoor abonnementen die laagdrempelig, laag geprijsd en eenvoudig in gebruik zijn. De diensten worden via een indirect model op de markt gezet, waarbij hosting partijen, verzekeraars, infrastructuur specialisten en webdevelopers de belangrijkste afzetters zijn om de producten en diensten bij de eindklant te verkopen.

ThreadStone is gevestigd in het kloppend hart van de HSD, op de HSD Campus. The Hague Security Delta (HSD) is het grootste veiligheidscluster van Europa en de HSD Campus is het innovatiecentrum voor veiligheid en gevestigd in Den Haag.

Winnaar HSD stimuleringsfonds
Eind 2014 heeft ThreadStone met haar ThreadScan oplossing de eerste prijs gewonnen van het HSD Stimuleringsfonds. In samenwerking met TNO wordt het platform aan grondige tests onderworpen, worden de scans verder ‘verbreed’ en worden volgens een duidelijke roadmap nieuwe oplossingen bedacht en geïmplementeerd die zich richten op het verder ‘cyber-aware’ en ‘cyber-beschermd’ krijgen (en houden) van het MKB.

 

 
Deel dit artikel