Het is tijd voor actie!

 Het is tijd voor actie!

Vorige week is de campagne Veilig Zakelijk Internetten begonnen. De campagne, opgezet door MKB-Nederland, is bedoeld om grote en kleine bedrijven te laten inzien dat online veiligheid ontzettend belangrijk is en blijft en dat IT-specialisten daar ook een belangrijke rol in spelen.

De campagne heeft twee hoofddoelen: ondernemers leren over online veiligheid en hoe ze dat in hun beleid moeten meenemen en, zeker niet onbelangrijk, daadwerkelijk de veiligheid testen. Dat gebeurt met CyberStatus. “We maken inzichtelijk waar er eventueel problemen zijn en sporen de deelnemers aan om er mee aan de gang te gaan. Ze kunnen hun IT-specialisten vragen om met plannen en oplossingen te komen, zodat ze weten dat ze veilig zijn en beveiligd blijven.”

De campagne, die onder meer samen met de ministeries van Veiligheid en Justitie en Economische Zaken is ontwikkeld, zal veel bedrijven bereiken en een eerste inzicht in de stand van zaken geven. Maar daar blijft het natuurlijk niet bij. Het doel is dat we blijven zorgen dat bedrijven veilig blijven ondernemen. Dat ze inzicht blijven houden in de veiligheid.

IT-specialisten zijn daar bij uitstek de beste mensen voor. Zij helpen hun klanten bij het veilig houden van hun systemen en netwerken. Ze kennen hun klanten en weten dan ook waar ze die moeten helpen als het gaat om het veranderen van het beleid. Zij kunnen de beveiliging op de agenda zetten. Als CyberStatus daar dan op een makkelijke manier aan bij kan dragen en eenvoudig laat zien aan de bedrijven waar de knelpunten liggen, dan maken we bedrijven bewust van de risico’s en van de oplossingen. Dan wordt campagne een succes. Daarom is het nu de tijd voor actie.

Samen kunnen we ondernemers veilig online laten werken. Op de Infosecurity beurs in Utrecht werken we daar aan. Op 2 en 3 november kijken we samen naar de mogelijkheden. Daar worden we allemaal beter van.

Deel dit artikel