Implementatie GRC-oplossing

Niveau:

3 t/m 5


Gericht op:

Implementatie GRC-oplossing

Implementatie GRC-oplossing Automatische kilometerregistratiesystemen

Zorg dat u elke afgelegde kilometer kunt aantonen en kom tot een volledig sluitende administratie met behulp van speciale software. Trek lering uit de resultaten en zorg voor een optimaal brandstofbeheer. U kunt altijd controleren en bijsturen waar mogelijk.

Wat doen we?
U krijgt ondersteuning bij de implementatie van zogenaamde Governance, Risk & Compliance (GRC)-tooling om verder in control te komen op het gebied van informatiebeveiliging. Dankzij deze geautomatiseerde ondersteuning komt u tot een optimale Plan-Do-Check-Act-cyclus die voor ISO27001 en NEN7510 wordt gebruikt.
Waarom is deze dienst nodig?
Een GRC-tool zorgt ervoor dat alle afdelingen op een uniforme manier werken. Zij hanteren dezelfde criteria voor risico`s, voeren tijdig de controles uit en leveren op een uniforme manier de bewijsstukken aan. Door het gebruik van een geautomatiseerde GRC-oplossing houdt u controle op alles wat van belang is voor een ISO27001- of NEN7510-certificering. Ook als u ervoor kiest om niet over te gaan tot certificering, is een goed functionerend Governance, Risk & Compliance-raamwerk noodzakelijk voor een verantwoorde bedrijfsvoering.

Hoe werkt het?
De implementatie van een GRC-oplossing is een maatwerktraject. Afhankelijk van waar u nu staat, wat al beschreven is en in hoeverre informatiebeveiliging al in ’de genen’ van uw organisatie en medewerkers zit, stellen we een plan op om een passende GRC-oplossing te implementeren.
Hierbij kijken we naar risicomanagement, borging van de zogenaamde Plan-Do-Check-Act (PDCA)-cyclus, een verwerkingsregister voor de AVG etc. De Cybermanager-tooling van onze partner IRM360 helpt u bij een snelle implementatie dankzij veel vooraf ontwikkelde templates.
ThreadStone helpt!
De belangrijkste voordelen van een GRC-oplossing
  • Optimale controle

    Doordat de hele organisatie werkt volgens hetzelfde beleid en dezelfde richtlijnen m.b.t. informatiebeveiliging krijgt u optimaal inzicht en daarmee betere controle.

  • Automatische audits en vastlegging

    Interne audits en Business Impact Analyses (BIA`s) worden automatische door de software voorgesteld. U voert de resultaten in en de GRC zorgt ervoor dat u gecertificeerd kan worden en blijven.

  • Ondersteuning ISO27001/NEN7510 en AVG

    De GRC-software ondersteunt automatisch de vereisten van regelgeving en richtlijnen, bijvoorbeeld van ISO27001/NEN7510 en AVG.