Endpoint Detection & Response (EDR)

Niveau:

1 t/m 5


Gericht op:

Endpoint Detection & Response (EDR)

Endpoint Detection & Response (EDR) Berijden van nieuwe wegen

Voor woon-werkverkeer kennen u en uw auto de weg. Maar hoe gaat dat met nieuwe wegen die u nog nooit heeft bereden? Zijn er geen wegversperringen, omleidingen of gevaarlijke situaties?

Wat doen we?
De meeste antivirussoftware werkt op basis van virusdefinities. Een nieuwe definitie kan pas worden ontwikkeld nadat er een uitbraak is geweest en het virus bekend is. U kunt te laat zijn als uw virusleverancier niet snel genoeg is met het ontwikkelen van een definitie.
Nieuwere antivirusproducten maken gebruik van Endpoint Detection & Response (EDR) in plaats van virusdefinities. Dat betekent dat ze kijken naar afwijkingen op systemen. Ze bepalen dus wat ‘normaal’ en ‘afwijkend’ gedrag is en grijpen in op het moment dat bijvoorbeeld een vreemd bestand door een gebruiker wordt geïnstalleerd (afwijkend gedrag: wellicht malware). Ook ThreadStone heeft een EDR-oplossing als onderdeel van de routekaart.
Waarom is deze dienst nodig?
Uw servers en werkplekken moeten zijn voorzien van goede bescherming tegen virussen, ransomware en andere kwaadaardige software. Een geavanceerde antivirusoplossing die detecteert op basis van afwijkingen, gecombineerd met virusdefinities biedt u de meeste zekerheid.

Hoe werkt het?
Er zijn veel verschillende merken en mogelijkheden voor een EDR-oplossing. Heeft u al een EDR-oplossing van uw IT-leverancier, dan kunnen wij op uw verzoek meekijken of die optimaal werkt.
Natuurlijk kunnen wij u ook onze EDR-oplossing aanbieden, die u kunt installeren op uw werkplekken, laptops, tablets, mobiele devices en servers. De centrale managementconsole zorgt ervoor dat u overall inzicht en overzicht heeft over uw systemen.
ThreadStone helpt!
De belangrijkste voordelen van de EDR-oplossing
  • De meest geavanceerde bescherming

    Antivirussoftware was dé bescherming van de 20e eeuw. Cybercriminelen en andere kwaadwillenden hebben nieuwe aanvalsvormen ontwikkeld, waarbij bijvoorbeeld misbruik wordt gemaakt via zogenaamde zero-day kwetsbaarheden (kwetsbaarheden die nog niet openbaar bekend zijn). Door geavanceerde EDR, die controleert op afwijkend verkeer, kunt u zich ook hiertegen beschermen.

  • Overzicht dankzij een centraal dashboard

    Vanuit een centraal dashboard houdt u controle op de systemen waarop de EDR-oplossing is geïnstalleerd. U ziet bijvoorbeeld de geconstateerde virussen, afwijkingen en de versie die in gebruik is. U kunt zelf de beleidsregels instellen.

  • Ransomware, AI, threat hunting e.a.

    Onze EDR-oplossing maakt gebruik van de nieuwste technologie, zoals anti-ransomware-bescherming en AI (artificial intelligence). Hierdoor bent u verzekerd van een optimale bescherming op uw werkplekken, laptops, servers, tablets en mobiele devices.