Crisis oefening

Niveau:

3 t/m 5


Gericht op:

Crisis oefening

Crisisoefening Slipcursus voor medewerkers

Hoe gaan medewerkers om met onverwachte situaties op de weg? Houden ze het stuur recht of vliegen ze uit de bocht?

Wat doen we?
We simuleren een crisis als oefening, zoals een hack of ransomware-aanval. Hierbij analyseren we hoe uw medewerkers reageren. Wat valt er te leren en te verbeteren?
Waarom is deze dienst nodig?
Een cybercrisis komt nooit gelegen. Er komt bovendien vaak veel meer op u af dan u denkt. Uiteraard moet er op technisch vlak van alles gebeuren, maar wat doet u met boze klanten? En met een concurrent die ook nog eens probeert te profiteren van uw zwakke positie? Hoe staat u de pers te woord? Allemaal dingen die zich kunnen voordoen tijdens een cybercrisis. Wij kunnen voor u een real-life crisis simuleren, zodat u daarvan kunt leren en beter bent voorbereid op alles wat kan gebeuren.

Hoe werkt het?
De opzet van een crisisoefening is maatwerk. Samen bepalen we hoe de simulatie vormgegeven moet worden en wat het beoogde doel is. Tijdens de simulatie overleggen we bij elke stap wat er gebeurt en wat beter kan. Zo leren u en uw medewerkers omgaan met een crisis.
Alle handelingen, reacties en bevindingen worden vastgelegd en gerapporteerd in een duidelijke rapportage.
ThreadStone helpt!
De belangrijkste voordelen van een crisisoefening
  • Besef van de omvang van een echte cybercrisis

    Cybercriminelen vragen torenhoge sommen losgeld, plaatsen een deel van uw data op het darkweb, zetten een systeem uit. U bent niet meer in control. Hoe acteert u? Dankzij de oefening ervaart u wat een echte cybercrisis inhoudt.

  • Inzicht in wat er allemaal komt kijken bij een cyber-crisis

    Worden de juiste stappen doorlopen en worden de juiste keuzes gemaakt? Handelt men volgens het incidentenplan? De crisisoefening maakt dit inzichtelijk en geeft handvatten voor verbetering en alertheid.

  • Simulatie van de praktijk

    We kunnen een simulatie uitvoeren zoals een praktijksituatie. Of op uw verzoek kunnen we bepaalde aspecten speciaal inbouwen. Uiteraard adviseren wij u graag over wat een goede crisisoefening voor uw organisatie zou zijn.