Zurich lanceert scan om zakelijke klanten digitaal weerbaarder te maken

Zurich lanceert scan om zakelijke klanten  digitaal weerbaarder te maken

Zurich lanceert scan om zakelijke klanten digitaal weerbaarder te maken

Den Haag, 1 april 2021 – Verzekeraar Zurich biedt nieuwe zakelijke klanten in het MKB- segment sinds kort een online tool aan waarmee zij hun digitale weerbaarheid kunnen vergroten. De Cyber Risico Scan, ontwikkeld en uitgevoerd door ThreadStone Cyber Security, geeft direct inzicht in de kwetsbaarheden van de website en het publiek toegankelijke deel van het bedrijfsnetwerk.

De Cyber Risico Scan werkt snel en eenvoudig. Na aanmelding en verificatie wordt via de website van de onderneming een scan uitgevoerd op kwetsbaarheden. Binnen 24 uur na het opstarten van de scan volgt een rapportage, die in begrijpelijke taal en met voldoende technische diepgang duidelijk maakt waar mogelijke kwetsbaarheden zitten en hoe deze gemitigeerd kunnen worden. Als een ondernemer de aanbevelingen opvolgt, is dat een belangrijke stap in het dichthouden van de voordeur voor internetcriminelen.

Beter bewapenen
Zurich vindt het belangrijk om ondernemers meer bewust te maken van de groeiende dreiging van cybercriminaliteit. ‘Wij zijn van mening dat we met de Cyber Risico Scan onze verzekerden iets geven waarmee het MKB zich beter kan wapenen tegen cybercriminaliteit,’ aldus Tjerk de Wilde, senior underwriter bij Zurich. ‘Het waren tot voor kort vooral grote incidenten bij grote bedrijven die de pers haalden. Zoals de hack die een deel van de Rotterdamse haven heeft getroffen. Maar we zien steeds meer dat ook het MKB doelwit is van cyberaanvallen. De hacker is op zoek naar een kwetsbaarheid in het netwerk en er wordt geen onderscheid gemaakt tussen grote of kleine bedrijven, als er maar een ingang is. Cyberverzekeringen werden tot kort vooral door grote ondernemingen afgesloten. We zien gelukkig dat ook het MKB langzaamaan de toegevoegde waarde van een cyberverzekering begint in te zien. Als ondernemer wil je niet dat data gegijzeld worden of dat er niet gewerkt kan worden omdat het bedrijfsnetwerk is platgelegd.’

Dreiging en impact bij MKB net zo groot
‘Via een website of het publiek toegankelijke deel van het bedrijfsnetwerk kunnen criminelen soms kinderlijk eenvoudig binnendringen,’ aldus ThreadStone’s algemeen directeur René van Etten. ‘Zo komen ze bij gevoelige informatie, bijvoorbeeld personeels- of klantgegevens. Maar het kan ook zo zijn dat ze ransomware plaatsen, waardoor uiteindelijk de organisatie van het slachtoffer volledig stilvalt en er losgeld wordt geëist.

Tegelijkertijd is binnen het MKB de overtuiging heel sterk dat men geen risico loopt op een aanval van cybercriminelen. Plus: 43% van de ondernemers weet niet wat zij moeten doen in het geval van een cyberaanval. ThreadStone Cyber Security vindt het belangrijk om het MKB digitaal weerbaarder te maken, omdat hier de dreiging en impact net zo groot zijn als in de grootzakelijke markt, maar de budgetten fors lager. De laagdrempelige Cyber Risico Scan geeft in een paar minuten een goed inzicht om de digitale veiligheid van de website en het bedrijfsnetwerk direct te verhogen.’

- - - - - - -
Meer informatie:
Zurich: Tjerk de Wilde, tjerk.dewilde@zurich.com
ThreadStone Cyber Security: René van Etten, rene.van.etten@threadstone.eu

Over Zurich
Zurich is gespecialiseerd in bedrijfsverzekeringen en de 180 medewerkers in de Benelux werken nauw samen met collega’s in het globale netwerk. Zurich is sinds 1885 actief in Nederland en België en de kantoren bevinden zich in Brussel en Den Haag.
Zurich staat voor duurzame klantrelaties en het bouwen van innovatieve producten die passen bij de steeds veranderende behoefte van de maatschappij. Verzekeren en risicomanagement op een manier die werkt.
www.zurich.com

Over ThreadStone Cyber Security
ThreadStone Cyber Security is in 2014 gestart met één belangrijke missie: het Nederlandse en Europese internet veiliger maken. Zowel voor grote als kleinere organisaties biedt ThreadStone betrouwbare, praktische en betaalbare cybersecurity-oplossingen die het ontwikkelt en levert vanuit Europa. Het bedrijf is gevestigd op de The Hague Security Delta.
www.threadstone.eu

Deel dit artikel