ThreadStone levert scan voor installatiebranche

ThreadStone levert scan voor installatiebranche

Door een alarm- of bewakingsinstallatie te hacken, kunnen criminelen het alarm uitschakelen, inbreken in een gebouw of aan de haal gaan met data. Zeker nu installaties steeds meer internet-gekoppelde onderdelen krijgen, wordt de cyberveiligheid van steeds groter belang. De Cyber Risicoscan van Techniek Nederland helpt installateurs om hun klanten een maximaal veilig product te leveren en zo bij te dragen aan het voorkomen van een hack. ThreadStone heeft deze Cyber Risicoscan samen met Techniek Nederland ontwikkeld.

Inmiddels wordt deze scan gratis aangeboden aan installateurs, via Techniek Nederland. In hooguit tien minuten krijgen installateurs een rapport met hun score. De Cyber Risicoscan biedt bovendien praktisch advies en handige hulpmiddelen zoals voorbeeldbrieven, overeenkomsten en checklists.

De samenwerking vindt plaats in een project van het Digital Trust Center van het ministerie van Economische Zaken. Deelnemers aan dit samenwerkingsverband zijn:

  • Techniek Nederland
  • ISSO Stichting Instituut voor Studie en Stimulering van Onderzoek
  • Wij techniek, Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technisch Installatiebedrijf.

De Cyber Risicoscan maakt deel uit van een grotere set aan voorlichtingsmiddelen, maatregelen en instrumenten.

Hier vindt u meer informatie over de gratis Cyber Risicoscan https://www.technieknederland.nl/nieuwsberichten/cyber-risicoscan-voorkom-in-tien-minuten-een-hack-van-uw-alarminstallaties en op https://scan.cyberveiligeinstallaties.nl/ kunt u de scan direct uitvoeren.

Hier vindt u meer informatie over dit project van het DTC: https://www.digitaltrustcenter.nl/samenwerkingsverband/verhogen-cyberweerbaarheid-beveiligingsinstallaties-techniek-nederland

 

 
 
 
Deel dit artikel