Pensioenfonds Q2 campagne ThreadPhish is uitgestuurd

Pensioenfonds Q2 campagne ThreadPhish is uitgestuurd

Krijgt u ook wel eens een mail met een link die u moet openen om aanvullende gegevens te kunnen inzien of data te verrijken? Uiteraard is het daarna de bedoeling dat u inlogt zodat criminelen uw gebruikersnaam en wachtwoord kunnen achterhalen. Nog steeds gebruiken enorm veel mensen dezelfde wachtwoorden op meerdere systemen waarin gevoelige data wordt verwerkt. Of ze brengen allerlei data over medewerkers in kaart om met die kennis een geavanceerde aanval te kunnen uitvoeren.

Bij PF Pensioenfonds doen we ons voor als een Pensioenfonds, de ontvanger van de mail wordt uitgenodigd om een account aan te maken bij het fonds. De mail geeft namelijk aan dat de ontvangers werkgever hem/haar bij PF Pensioenfonds heeft aangemeld om pensioen op te bouwen. Het doel deze mail is om medewerkers op de link te laten klikken. Een kwaadwillende kan ervoor zorgen dat bij klikken van de link er malware wordt geïnstalleerd.

Met deze niet van echt te onderscheiden phishing-campagnes stellen wij bedrijven in staat op een veilige manier hun medewerkers bewuster te maken van de risico’s van cybercriminaliteit. Wilt u weten hoe het werkt en hoe deze laagdrempelige campagnes bijdragen aan de digitale weerbaarheid van uw organisatie? Wij vertellen het u graag.

Deel dit artikel