Online Vergaderen campagne Q3 ThreadPhish is uitgestuurd

Online Vergaderen campagne Q3 ThreadPhish is uitgestuurd

Heeft u ook wel eens een uitnodiging voor een Zoom of Teams-vergadering ontvangen van een onbekende afzender? Vaak wordt u verleid om op de link te klikken om deel te nemen aan de vergadering, waarna u wordt gevraagd om in te loggen. Velen realiseren zich niet dat deze inlogpogingen worden gemonitord door cybercriminelen, die op deze manier toegang proberen te krijgen tot uw gegevens. Het is een bekend feit dat veel gebruikers dezelfde wachtwoorden gebruiken voor meerdere platforms en diensten. Hierdoor kunnen criminelen gemakkelijker toegang krijgen tot waardevolle informatie.

Via onze phishingmail online-vergaderingen.nl lijkt het alsof u een legitieme uitnodiging voor een Zoom-vergadering ontvangt. De mail suggereert dat een collega of zakenpartner u heeft uitgenodigd voor een persoonlijke evaluatie. Zodra u op de link klikt, wordt er gevraagd om in te loggen op een Zoom look-a-like website in te loggen. Na invoeren van gegevens wordt u doorverwijst naar een foutcode op de website van Zoom. Als dit een echte phishingmail was had een cybercrimineel deze gegevens kunnen gebruiken om in te loggen op uw Zoomaccount of malware te installeren.

Door gebruik te maken van deze levensechte phishing-campagnes kunnen wij organisaties helpen om hun medewerkers op een veilige manier bewust te maken van de gevaren van cybercriminaliteit. Bent u benieuwd hoe dit in zijn werk gaat en hoe dergelijke campagnes de digitale veiligheid van uw organisatie kunnen versterken? Neem dan contact met ons op. We informeren u graag verder.

Deel dit artikel