CyberSafe van Allianz en ThreadStone wint prijs in België

CyberSafe van Allianz en ThreadStone wint prijs in België

Allianz heeft samen met ThreadStone Cyber Security een compleet pakket ontwikkeld voor de aanpak van cyberrisico’s. Het omvat preventie, een verzekering en bijstand: het volledige spectrum om de bedrijfsrisico’s op dit vlak te mitigeren. Voor de preventie is in Nederland de Cyber Risicoscan ontwikkeld; in België wordt deze aangeboden onder de naam CyberSafescan.

De Cyber Risicoscan en CyberSafescan zijn via pc of smartphone voor iedereen beschikbaar op de Nederlandse respectievelijk Belgische websites van Allianz. Ook voor niet-klanten. Op basis van enkele vragen biedt de scan de mogelijkheid om een check-up te doen van de cyberrisico's van een bedrijf. Het verslag met de resultaten en de risicodiagnose (laag, gemiddeld, hoog) wordt via e-mail doorgestuurd. De scan geeft een beeld van de risico’s voor een bedrijf en geeft praktische tips en adviezen. Op basis hiervan kan gericht actie worden ondernomen, variërend van het opstellen van een preventieplan tot het afsluiten van een verzekering.

CyberSafe is in België in 2019 onderscheiden met een Decavi-trofee voor preventie, in de categorie Niet-Leven.

 

Hieronder het oordeel van de jury:

Trofee Preventie

Allianz Benelux (CyberSafe)
Na Allianz Connect Home en de app Bonus Drive, is het nu Allianz CyberSafe dat als laureaat uit de bus komt in de categorie Preventie van de Decavi trofeeën. Preventie? Echt een prioriteit! Allianz Benelux blijft innoveren, zowel voor de particuliere als voor de professionele klanten.
De particuliere klanten beschikken al over Allianz Connect Home, een innovatief concept dat de verzekering Home Plan aan de app Allianz Connect koppelt voor een gepersonaliseerde preventie, en over de app Bonus Drive die het rijgedrag van voorzichtige bestuurders beloont. Voor de professionele klanten heeft Allianz eerder al “Worksafe” gelanceerd. Een unieke tool die de verzekerden Arbeidsongevallen voorstelt om hun ongevallenpreventieniveau te evalueren en hun strategie op dat gebied te perfectioneren. Dit jaar legt de maatschappij het accent op digitale preventie met “CyberSafe”.

CyberSafe vult het product Cyber Plan aan en stelt een globale aanpak van cyberrisico’s voor: preventie, verzekeringsproduct en bijstand. Dit ecosysteem is het antwoord op een van de grootste bedreigingen voor bedrijven in België. Volgens de laatste Allianz Risk Barometer staan cyberrisico’s inderdaad bovenaan de lijst van bedrijfsrisico’s. Op basis van enkele vragen stelt deze onlinepreventietool klanten en prospecten in staat een check-up te maken van de cyberrisico’s van hun bedrijf.  Het verslag met de resultaten en de risicodiagnose (laag, gemiddeld, hoog) wordt via mail doorgestuurd. Er staan ook tips and tricks in om het bedrijf zo goed mogelijk te beschermen, en een link naar een zoekmotor om een partnermakelaar te vinden.

Dit initiatief is de perfecte aanvulling op de tool WorkSafe en biedt bedrijven een globale preventieoplossing, zowel voor hun werknemers als voor hun data. Door innovatieve preventieoplossingen en praktische en performante tools aan te bieden, werkt Allianz Benelux perfect samen met klanten en makelaars om ongevallen, en ook de frequentie en de gevolgen ervan, te verminderen.

 
 
 
 
 
 
Deel dit artikel