’Cyber Kracht Meting’ geeft tuinbouwbedrijven inzicht in hun digitale weerbaarheid

’Cyber Kracht Meting’ geeft tuinbouwbedrijven inzicht in hun digitale weerbaarheid

Afgelopen maanden heeft het Cyberweerbaarheidscentrum Greenport onderzocht of bedrijven uit de tuinbouwsector zich goed beschermen tegen cyberdreigingen. Meer dan 900 bedrijven, aangesloten bij Royal FloraHolland, Glastuinbouw Nederland en GroentenFruit Huis, zijn via een ‘Cyber Kracht Meting’ op basis van beschikbare data uit openbare bronnen onderzocht. De uitkomst geeft ondernemers inzicht in wat er goed gaat en welke zaken er op welke manier verbeterd kunnen worden.

Met de Cyber Kracht Meting zijn potentiële risico’s in kaart gebracht door openbare bronnen op internet na te lopen naar kwetsbaarheden gelinkt aan de domeinnamen van de organisaties. Dit gebeurde bijvoorbeeld door te onderzoeken of wachtwoorden gestolen zijn of e-mailadressen misbruikt worden. De meting is een initiatief van CW Greenport, ThreadStone Cyber Security en Security Delta (HSD) in nauwe samenwerking met Royal FloraHolland, Glastuinbouw Nederland en GroentenFruit Huis.

Doel is om het bewustzijn op het gebied van digitale veiligheid te vergroten en ondernemers te stimuleren hierop actie te ondernemen. Hierbij kunnen ze hulp krijgen vanuit het Cyberweerbaarheidscentrum Greenport (CW Greenport).

Meer informatie op https://cwgreenport.nl/cyber-kracht-meting-geeft-tuinbouwbedrijven-inzicht-in-hun-digitale-weerbaarheid/

Deel dit artikel