Campagne Q2 2024 ThreadPhish uitgestuurd

Campagne Q2 2024 ThreadPhish uitgestuurd

De nieuwe phishing campagne van Threadstone maakt gebruik van AI. Niet als achterliggende technologie, maar als onderwerp. Voor steeds meer mensen is ChatGPT een vast onderdeel van hun werk en met een phishing campagne die hierop inspeelt wordt op realistische wijze getest hoe alert medewerkers zijn.

Door met phishing campagnes in te spelen op actuele onderwerpen houden we iedereen scherp en krijgen organisaties een actueel beeld van het niveau van awareness van de medewerkers. Technische maatregelen (al dan niet met AI) kunnen nooit 100% voorkomen dat een aanvaller zijn slag slaat, dus goed getrainde, alerte medewerkers blijven van onschatbare waarde. 

Met een periodieke phishing campagne zorg je dat medewerkers zich er voortdurend bewust van zijn dat aanvallers e-mail kunnen misbruiken voor een aanval. Bovendien krijgen medewerkers die toch op de links klikken daarna enkele tips om nagemaakte e-mails voortaan te herkennen.

Tot slot: Wat zegt ChatGPT zelf wanneer we vragen wat het belangrijkste wapen tegen is tegen cybercriminelen? 

Bewustwording en Opleiding: Het trainen van medewerkers om phishing-e-mails en andere vormen van social engineering te herkennen en te vermijden. Mensen zijn vaak de zwakste schakel in de beveiliging, dus bewustwording is cruciaal.

Deel dit artikel