VVhatsapp campagne Q4 ThreadPhish is uitgestuurd

VVhatsapp campagne Q4 ThreadPhish is uitgestuurd

Maakt u ook gebruik van WhatsApp Web op uw laptop of pc en heeft u wel eens een mailtje ontvangen om een ongeopend bericht te openen of uw telefoonnummer te verifiëren? Vaak wordt u verleid om op de link te klikken om het nieuwe bericht te luisteren of uw telefoonnummer te verifiëren, waarna u wordt gevraagd om gegevens achter te laten. Velen realiseren zich niet dat deze inlogpogingen worden gemonitord door cybercriminelen, die op deze manier toegang proberen te krijgen tot uw gegevens. 

Via onze phishingmail vvhatsapp.nl lijkt het of u een legitieme mail van WhatsApp ontvangt om uw telefoonnummer te verifiëren om zo gebruik te blijven maken van WhatsApp Web. De mail suggereert dat u wegens extra beveiligingsmaatregelen uw verbinding met WhatsApp Web opnieuw moet verifiëren. Zodra u op de link klikt, wordt er gevraagd om uw telefoonnummer en geboortedatum achter te laten op een WhatsApp look-a-like website. Na invoeren wordt u doorverwijst naar een foutcode op de website van WhatsApp. Als dit een echte phishingmail was had een cybercrimineel deze gegevens kunnen gebruiken om identiteitsfraude te plegen of u vaker te benaderen voor spam en scam oproepen. 

Door gebruik te maken van deze levensechte phishing-campagnes kunnen wij organisaties helpen om hun medewerkers op een veilige manier bewust te maken van de gevaren van cybercriminaliteit. Bent u benieuwd hoe dit in zijn werk gaat en hoe dergelijke campagnes de digitale veiligheid van uw organisatie kunnen versterken? Neem dan contact met ons op. We informeren u graag verder

 

Deel dit artikel