Lid van het Europees parlement Bart Groothuis op werkbezoek bij ThreadStone Cyber Security

Lid van het Europees parlement Bart Groothuis op werkbezoek bij ThreadStone Cyber Security

Foto met van links naar rechts: Richard Klein, Frans van de Wetering, René van Etten (allen ThreadStone Cyber Security), Bart Groothuis (lid van het Europees Parlement) en Joris den Bruinen (Security Delta)

 

Op vrijdag 11 februari jongstleden bracht lid van het Europees Parlement Bart Groothuis een bezoek aan ThreadStone Cyber Security, gevestigd op de Campus van Security Delta. Doel van dit werkbezoek was om te kijken waar ThreadStone mee bezig is op het gebied van cybersecurity en informatiebeveiliging en informatie uit te wisselen over de aankomende NIS-2 regelgeving.

Joris den Bruinen, directeur van veiligheidscluster Security Delta (HSD), heette Bart Groothuis welkom en vertelde waar Security Delta voor staat en hoe zij werken aan een cyberweerbaarheidsinitiatief in Zuid-Holland. Vervolgens heeft Bart Groothuis, die een voorliefde heeft voor computers en techniek, verteld waar hij zich mee bezighoudt binnen het Europees Parlement. Naast een aantal andere taken en specialismen zet hij zich binnen de Commissie Industrie, Technologie, Onderzoek en Energie in voor digitale onderwerpen. Het gezelschap sprak tijdens het werkbezoek ook over de aankomende wijzigingen in de Europese NIS-2-regelgeving, die erop is gericht om een hoog gezamenlijk niveau van cyberbeveiliging in de Europese Unie te realiseren.

René van Etten, algemeen directeur van ThreadStone, lichtte na een korte schets van de geschiedenis van het bedrijf toe wat ThreadStone doet en met welke innovaties het bedrijf bezig is. Vooral de mogelijkheden om met de door ThreadStone ontwikkelde dienst om snel en eenvoudig alle websites in Nederland te voorzien van een security rating, had de interesse van Groothuis.

‘Het veiliger maken van het internet, binnen landen maar ook internationaal, is nu actueler dan ooit,’ aldus Groothuis tijdens zijn bezoek. ‘Ik vond het dan ook interessant om de oplossingen van ThreadStone in dat licht te zien, want de oplossing biedt de mogelijkheid om over branches, sectoren en landen heen inzicht te geven over de staat van de beveiliging. Stel je voor dat we die informatie op Europees niveau inzichtelijk hebben, dan kan dat zeer waardevolle input zijn om bijvoorbeeld zaken te doen met ketenpartners in Europa'

  Bart Groothuis  
  "Op dit moment, waarin een fysiek dreigende situatie is aan de grens tussen Rusland en Oekraïne, maar waar digitaal waarschijnlijk al veel meer aan de hand is, zou je bijvoorbeeld een beeld kunnen vormen van alle organisaties in Oekraïne die mogelijk een verhoogd risico lopen. Dat kan weer zeer waardevolle informatie zijn voor ketenpartners in de rest van Europa, want oorlogsvoering vindt allang niet meer alleen fysiek plaats."  

ThreadStone’s René van Etten is enthousiast over het werkbezoek. ‘Bart Groothuis is goed ingevoerd en was zeer geïnteresseerd. Voor ons was het boeiend om uit de eerste hand te vernemen wat er op Europees niveau speelt en waar men mee bezig is. Dit was tegelijkertijd een mooie gelegenheid om te laten zien waar wij op de Campus van Security Delta en binnen ThreadStone aan werken; de oplossingen die wij nu vooral aanbieden zijn schaalbaar en zouden ook prima op Europees niveau kunnen worden toegepast. Maar vooral schept het een band dat we samen strijden voor een gemeenschappelijk doel: het veiliger maken van het internet, in Nederland en in Europa.’

Deel dit artikel