Het Nederlandse ThreadStone viert tienjarig bestaan

Het Nederlandse ThreadStone viert tienjarig bestaan

P E R S B E R I C H T

Het Nederlandse ThreadStone viert tienjarig bestaan

Grote veranderingen in cybersecurity in tien jaar

Rotterdam, 1 september 2024 – ThreadStone Cyber Security bestaat tien jaar. Het Nederlandse cybersecuritybedrijf van het eerste uur heeft in die tien jaar veel zien veranderen, in de digitale wereld en binnen de eigen organisatie.

De technologie en tactiek van internetcriminelen zijn sterk geprofessionaliseerd. Vooral de afgelopen jaren hebben AI en Machine Learning een opmars gemaakt, waardoor aanvallen geraffineerder en sneller kunnen worden uitgevoerd. Daar komt bij dat tegenwoordig vrijwel alle apparatuur is verbonden met internet. ThreadStones algemeen directeur René van Etten: ‘Toen wij startten, werden er wereldwijd ongeveer 500 nieuwe kwetsbaarheden per maand ontdekt. Inmiddels zijn dit er zo’n 85 per dag. Ook de hoeveelheid (gevoelige) data is explosief gegroeid. De bescherming daarvan gaat niet meer met alleen een firewall en antivirusproduct. Beleid, medewerkers trainen en technische maatregelen zijn meer nodig dan ooit.’

Tegelijkertijd is ook de bewustwording in het bedrijfsleven gegroeid – een positieve trend. Toch worden de risico’s nog steeds niet altijd even goed onderkend. Pas als organisaties zelf “pijn” voelen, wordt er serieus actie ondernomen. Bijvoorbeeld bij een aanval dichtbij of bij een vergelijkbare organisatie, of als regelgeving het afdwingt. Wat dat betreft is de inwerkingtreding van NIS2 zeker relevant. 

ThreadStone zag ook zijn oorspronkelijke businessconcept veranderen. ‘Ons groeipad is anders gelopen dan we hadden gedacht. Bij onze start wilden we een platform lanceren voor geautomatiseerde controles van systemen en netwerken, voor een laag maandelijks bedrag. Het verdienmodel zat ’m in het draaien van bulk. Dat sloeg niet aan. Maar dat heeft wel geleid tot waar we nu staan. We zijn ons meer gaan richten op dienstverlening en advies. Dat is waar klanten behoefte aan hebben. De waarde die wij toevoegen ligt in kennis en begeleiding, geautomatiseerd waar dat kan om de kosten concurrerend te houden. Een groot voordeel is dat we een Nederlands bedrijf zijn, nog steeds: we kennen de markt en snappen waar onze klanten mee te maken hebben.’ 

De meest recente grote stap die ThreadStone maakte, was de aansluiting bij TechOne in 2023, wat zorgde voor schaalvergroting en verdere groei. ThreadStone telt inmiddels circa 20 medewerkers en bedient vele duizenden klanten, vooral in het grotere MKB-segment.

- - - - - - -

Meer informatie:

ThreadStone Cyber Security: René van Etten, info@threadstone.eu, 085-0607000

Over ThreadStone Cyber Security

ThreadStone is in 2014 gestart met één belangrijke missie: het Nederlandse en Europese internet veiliger maken. Zowel voor grote als kleinere organisaties biedt ThreadStone betrouwbare, praktische en betaalbare cybersecurity-oplossingen die we leveren vanuit Europa. ThreadStone is onderdeel van Techone, dat circa 700 medewerkers telt.

www.threadstone.eu

Deel dit artikel