E-mail opslag Q1 campagne ThreadPhish is uitgestuurd

E-mail opslag Q1 campagne ThreadPhish is uitgestuurd

Krijgt u ook wel eens een mail met een link die u moet openen om aanvullende gegevens te kunnen inzien of data te verrijken? Uiteraard is het daarna de bedoeling dat u inlogt zodat criminelen uw gebruikersnaam en wachtwoord kunnen achterhalen. Nog steeds gebruiken enorm veel mensen dezelfde wachtwoorden op meerdere systemen waarin gevoelige data wordt verwerkt. Of ze brengen allerlei data over medewerkers in kaart om met die kennis een geavanceerde aanval te kunnen uitvoeren.

Met E-mail opslag doen we ons voor als E-mail provider, waarbij de mailbox van de gebruiker bijna vol is. Tijd dus om vooral snel te upgraden. Hiervoor moet je wel inloggen op je mail account. Doel is uiteraard om gebruikersnamen en wachtwoorden van de e-mail te achterhalen om daarmee vervolgens in te kunnen loggen op gebruikersaccounts. Veel medewerkers hebben een archief in hun e-mail die zeer waardevol is en bovendien kunnen cybercriminelen met een gebruikersnaam en wachtwoord proberen om meer rechten binnen de organisatie te gaan krijgen.

Met deze niet van echt te onderscheiden phishing-campagnes stellen wij bedrijven in staat op een veilige manier hun medewerkers bewuster te maken van de risico’s van cybercriminaliteit. Wilt u weten hoe het werkt en hoe deze laagdrempelige campagnes bijdragen aan de digitale weerbaarheid van uw organisatie? Wij vertellen het u graag.

Deel dit artikel