ThreadStone Cyber Security waarschuwt voor nieuwe gevaren met Multi Factor Authenticatie (MFA)

ThreadStone Cyber Security waarschuwt voor nieuwe gevaren met Multi Factor Authenticatie (MFA)

P E R S B E R I C H T

ThreadStone Cyber Security waarschuwt voor nieuwe gevaren met Multi Factor Authenticatie (MFA)

Nieuwe aanvalsmethoden op MFA

Rotterdam, 23 Augustus 2024 – ThreadStone Cyber Security, een Nederlands bedrijf dat al tien jaar organisaties helpt hun digitale weerbaarheid te versterken, waarschuwt voor een nieuwe kwetsbaarheid in de beveiliging van Microsoft-accounts. Ondanks dat Multi Factor Authenticatie (MFA) lang werd gezien als een bijna onfeilbare manier om accounts te beschermen, hebben recente ontdekkingen aangetoond dat zelfs deze maatregel niet volledig waterdicht is.

Jarenlang werd MFA beschouwd als een van de meest effectieve methoden om cybercriminelen buiten de deur te houden. Zelfs als een aanvaller erin slaagt om iemands wachtwoord te bemachtigen, zou MFA de extra beveiligingslaag bieden die toegang zou blokkeren. Echter, nieuwe ontwikkelingen hebben aangetoond dat kwaadwillenden via phishing-methoden ongemerkt extra MFA-registraties kunnen toevoegen aan Microsoft-accounts. Dit stelt hen in staat om, met zowel het wachtwoord als deze stiekeme MFA-registratie, volledige controle over het account te krijgen. Gelukkig biedt ThreadStone met haar geavanceerde diensten een oplossing. Dankzij de innovatieve ThreadDefense365-oplossing wordt elke verdachte activiteit rond MFA-registraties onmiddellijk gedetecteerd en geëscaleerd door het Security Operations Center (SOC). Dit zorgt ervoor dat klanten snel op de hoogte worden gebracht en dat zij direct passende maatregelen kunnen nemen om hun accounts te beschermen.

Richard Klein, CTO van ThreadStone Cyber Security, verklaart: “Bij ThreadStone zijn we altijd scherp op de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van cybersecurity. We anticiperen continu op opkomende dreigingen en passen onze diensten hier direct op aan. Zo kunnen we onze klanten de hoogste mate van beveiliging blijven bieden, zelfs in een steeds veranderende digitale omgeving.” ThreadStone Cyber Security werkt al tien jaar nauw samen met IT-adviseurs en organisaties om hun cybersecurity naar een hoger niveau te tillen. Deze samenwerking is precair, maar cruciaal gebleken in het bieden van effectieve bescherming tegen steeds geavanceerdere cyberdreigingen. Door continu te innoveren en te leren van de dynamische uitdagingen in het veld, blijft ThreadStone een betrouwbare partner in het beveiligen van digitale omgevingen.

- - - - - - -

Meer informatie:

Voor meer informatie over hoe u uw accounts optimaal kunt beveiligen kunt u contact opnemen met de experts van ThreadStone: info@threadstone.eu, 085-0607000

Over ThreadStone Cyber Security

ThreadStone is in 2014 gestart met één belangrijke missie: het Nederlandse en Europese internet veiliger maken. Zowel voor grote als kleinere organisaties biedt ThreadStone betrouwbare, praktische en betaalbare cybersecurity-oplossingen die we leveren vanuit Europa. ThreadStone is onderdeel van Techone, dat circa 700 medewerkers telt.

www.threadstone.eu

Deel dit artikel