Portland en ThreadStone Cyber Security sluiten distributieovereenkomst

Portland en ThreadStone Cyber Security sluiten distributieovereenkomst

GEZAMENLIJK PERSBERICHT

Portland en ThreadStone Cyber Security sluiten distributieovereenkomst

Portland MSP portfolio nog completer met ThreadScan

Zoetermeer 1 oktober 2017 Portland en het Nederlandse ThreadStone Cyber Security kondigen vandaag een samenwerkingsovereenkomst aan die Portland in staat stelt de ThreadScan oplossing aan te bieden aan managed service providers (MSPs) in de Benelux.

Cybercriminelen weten veelal op systemen en internetsites in te breken door kwetsbaarheden in deze systemen. Inzicht in deze kwetsbaarheden is dus essentieel en dit ontbreekt bij zeer veel bedrijven en organisaties, met name in het Midden en Kleinbedrijf.

ThreadStone heeft zich met haar product ThreadScan toegelegd op het inzichtelijk maken van deze kwetsbaarheden, inclusief rapportage van de oplossingsmogelijkheden. ThreadScan bestaat uit een combinatie van verschillende soorten geavanceerde scanners, waarmee volledig geautomatiseerd, en daardoor betaalbaar voor het MKB, zeer kwalitatieve scans worden gemaakt. Dit gebeurt periodiek, omdat er maandelijks zo’n 500 nieuwe kwetsbaarheden worden gevonden die cybercriminelen gebruiken om op systemen in te breken. De kwetsbaarheden die worden gevonden kunnen vervolgens ‘gemanaged’ worden. Om de gevonden kwetsbaarheden ook werkelijk opgelost te krijgen, wordt er volledig indirect via Managed Service Providers (MSP) en IT partners gewerkt. De oplossing wordt geleverd vanuit de Europese Cloud en is eenvoudig om te gebruiken en onderhouden voor het MKB; bij ThreadStone dus geen dure hardware, software, opleiding- of installatiekosten.

“Onze nieuwe samenwerking met Portland Europe zorgt ervoor dat we beter in staat zijn om MSP’s in Nederland, België en Luxemburg te bedienen,” zegt René van Etten, directeur van ThreadStone Cyber Security. “Portlands commitment aan IT dienstverleners in de Benelux, en hun inzicht in en kennis over de MSP-markt in de regio, zorgen ervoor dat partners die kiezen voor de oplossingen van ThreadStone kunnen rekenen op goede ondersteuning en service op lokaal niveau. We zijn meer dan enthousiast om met het Portland team aan de slag te gaan en kijken uit naar onze samenwerking."

ThreadScan is vanaf nu beschikbaar via Portland Europe.

George van Brugge, CEO van Portland Europe, is van mening dat de oplossingen van ThreadStone perfect aansluiten op het portfolio van Portland. “Trots zijn wij op de samenwerking met deze innovatieve Nederlandse vendor. Samen gaan wij ons inspannen om het MKB veiliger te maken. Threadstone is ook een belangrijk onderdeel voor onze onlangs geannonceerde GDPR bundel. Het doel van deze bundel is om MSP's te helpen aan te kunnen tonen dat zij voldoende maatregelen hebben getroffen om de privacy gegevens te beveiligen. Al met al een zeer waardevolle uitbreiding op ons op MSP’s gerichte portfolio."

Bezoek de website van Portland voor meer informatie over ThreadStone en ThreadScan.

Over ThreadStone Cyber Security

ThreadStone Cyber Security heeft tot doel om het Europese Midden en Kleinbedrijf veiliger te maken tegen digitale cyberinbraken en misbruik door kwaadwillende personen en groeperingen. ThreadStone ontwikkelt en levert hiervoor abonnementen die laagdrempelig, laag geprijsd en eenvoudig in gebruik zijn. De diensten worden via een indirect model op de markt gezet, waarbij hosting partijen, verzekeraars, infrastructuur specialisten en webdevelopers de belangrijkste afzetters zijn om de producten en diensten bij de eindklant te verkopen.

ThreadStone is gevestigd in het kloppend hart van de HSD, op de HSD Campus. The Hague Security Delta (HSD) is het grootste veiligheidscluster van Europa en de HSD Campus is het innovatiecentrum voor veiligheid en gevestigd in Den Haag.

Over Portland Europe

Portland distribueert innovatieve software gericht op het MKB, louter via resellers. Portland zoekt wereldwijd naar schaalbare software van ambitieuze ontwikkelaars die beter en goedkoper is dan traditionele oplossingen. Daarmee creëert Portland kansen voor resellers en hun klanten, terwijl ontwikkelaars een partner vinden in Portland voor toegang tot de Benelux. Zie: www.portland.eu.

Deel dit artikel