BGNU en ThreadStone Cyber Security sluiten partnerovereenkomst

BGNU en ThreadStone Cyber Security sluiten partnerovereenkomst

GEZAMENLIJK PERSBERICHT

BGNU en ThreadStone Cyber Security sluiten partnerovereenkomst

Leden BGNU naar hoger niveau van digitale beveiliging

Utrecht– 1 juli 2018 – De Branchevereniging Gecertificeerde Nederlandse Uitvaartondernemingen (BGNU) en het Nederlandse ThreadStone Cyber Security kondigen vandaag een partnerovereenkomst aan die BGNU in staat stelt om haar leden te helpen digitaal veiliger te werken.

Binnen de uitvaartbranche wordt veel – en steeds meer - met persoonlijke en emotioneel gevoelige gegevens gewerkt. Het is en blijft belangrijk dat deze gegevens digitaal ook goed worden beveiligd. Ook vanuit de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) worden hogere eisen gesteld aan een passende technische en organisatorische informatiebeveiliging.

ThreadStone heeft zich met haar gebundelde diensten toegelegd op het inzicht bieden en verbeteren van de totale informatiebeveiliging van organisaties. Hierbij wordt niet alleen naar de techniek gekeken, maar ook naar de menselijke kant en de beleidsmatige en organisatorische kant van informatiebeveiliging.

“Niet elke organisatie hoeft een volledige ISO-certificering te ondergaan op het gebied van informatiebeveiliging. Aan de andere kant zien we bij veel ondernemers dat het niveau van beveiligen wel verder omhoog moet worden gebracht. Wij bieden een uitgebalanceerde bundel met diensten aan waarmee zowel grote als kleinere organisaties continue stappen vooruit kunnen zetten op het gebied van informatiebeveiliging. We helpen de ondernemers in het maken van de juiste keuzes. Dit doen we door het stellen van vragen waar ze eerder nog niet over hebben nagedacht en het geven van inzicht in het beveiligingsniveau. Niet alleen op de techniek, maar juist ook de menselijke kant en de organisatie. We zijn meer dan enthousiast om de leden van BGNU verder te helpen en kijken uit naar deze samenwerking!” Zegt René van Etten, directeur van ThreadStone Cyber Security.

Al in een eerder stadium heeft ThreadStone Cyber Security de leden van BGNU geholpen met het verbeteren van de cyber security. Er zijn algemene presentaties gegeven over het onderwerp om het bewustzijn te verhogen, BGNU is één van de actieve partijen geweest in de campagne Veilig Zakelijk Internetten en recent is er een presentatie over de nieuwe AVG wet verzorgd door ThreadStone.

Over ThreadStone Cyber Security
ThreadStone Cyber Security heeft tot doel om het Europese Midden en Kleinbedrijf veiliger te maken tegen digitale cyberinbraken en misbruik door kwaadwillende personen en groeperingen. ThreadStone ontwikkelt en levert hiervoor abonnementen die laagdrempelig, laag geprijsd en eenvoudig in gebruik zijn en die in gaan op beleid, organisatie, mens en techniek.
ThreadStone is gevestigd in het kloppend hart van de HSD, op de HSD Campus. The Hague Security Delta (HSD) is het grootste veiligheidscluster van Europa en de HSD Campus is het innovatiecentrum voor veiligheid en gevestigd in Den Haag.
Bezoek de website van ThreadStone voor meer informatie over ThreadStone en de bundels die door ThreadStone worden aangeboden.

Over BGNU
Branchevereniging BGNU behartigt de belangen van de uitvaartbranche en die van haar leden. BGNU is het aanspreekpunt voor overheid, media, toeleveranciers, zorginstellingen en andere partijen.
BGNU bewaakt de kwaliteit van de dienstverlening en ontwikkelde daarvoor het Keurmerk Uitvaartzorg en het Nationaal Vakexamen Uitvaartzorg.
Lidmaatschap van BGNU laat zien dat de ondernemer kwaliteit van dienstverlening hoog in het vaandel heeft staan en garant staat voor onze kernwaarden: medeleven, betrouwbaarheid, transparantie en keuzevrijheid.
Bezoek de website BGNU van BGNU voor meer informatie.

Deel dit artikel