Veilig de digitale snelweg op

Veilig de digitale snelweg op

Het is lekker druk bij ThreadStone en op de HSD. Hoewel we dus zeker merken dat er meer aandacht komt voor cyberveiligheid en weerbaarheid, zien we ook nog steeds veel ondernemingen en organisaties die denken: dat overkomt ons niet, wij zijn geen doelwit, wij hebben het uitbesteed of onze ICT’er heeft het geregeld.

In eerdere blogs hebben we uiteengezet dat deze gedachte op z’n minst naïef is. Steeds slimmer wordende criminelen gooien grote netten uit en slepen hun buit binnen. En ja, daar zitten grote en kleine vissen tussen: het kan iedereen overkomen om in zo’n net te belanden. En de meesten weten niet wat ze dán moeten doen.

Zelfs met praktijkvoorbeelden die zich opstapelen van gevallen waar het fout is gegaan, is het voor veel bedrijven nog steeds niet vanzelfsprekend om cyberrisico’s te benaderen als strategisch, financieel en operationeel risico. En daar dus passende maatregelen voor te nemen op het gebied van beleid, techniek en menselijk gedrag. ‘Het overkomt ons niet.’

Maar als je de snelweg op gaat, dan weet je wat je vertrekpunt is en waar je naartoe gaat. Dan rijd je in een auto die je laat onderhouden en regelmatig zelf controleert. Dan weet je wat de verkeersregels zijn en maak je gebruik van verkeersborden. Op de digitale snelweg zou dat niet anders moeten zijn. Want wat gisteren veilig was, kan vandaag een kwetsbaarheid zijn.

Vanuit deze gedachte zijn wij bezig om ons dienstenaanbod begrijpelijker te maken. Daarmee hopen we cybersecurity en alles wat daarbij komt kijken vanzelfsprekender te maken. Net als aandacht voor het wagenpark (of brandpreventie en gebouwenbeveiliging). Wij willen het Nederlandse internet veiliger maken. Dat is onze stip op de horizon. We zijn op weg… houd onze website in de gaten!

Deel dit artikel