Moeite om security te verkopen?

Moeite om security te verkopen?

U moet tegenwoordig als IT leverancier in staat zijn om uw klant duidelijk te maken dat security belangrijk is. Is het niet vanwege de potentiële financiële en/of reputatie schade, dan is het ‘probleem’ wel dat uw klant simpelweg moet voldoen aan de AVG/GDPR wetgeving.

Succesvolle IT leveranciers weten duidelijk te maken, dat door de toegenomen dreiging en complexiteit aanvullende maatregelen en aanvullende security tools benodigd zijn om de beveiliging op orde te brengen én te houden. Hierbij gaat het niet alleen om de beveiliging van de techniek, zoals websites, netwerken, clouddiensten, etc., maar ook om de verbetering van het bewustzijn van de medewerkers van uw klant en de organisatorische maatregelen die genomen moeten worden om de totale informatiebeveiliging naar een hoger niveau te tillen.

In het kader van de AVG/GDPR wetgeving moet uw klant daarnaast kunnen aantonen dat er ‘passende technische en organisatorische maatregelen’ zijn getroffen. Dit is een probleem voor uw klant waarbij u als IT leverancier kan helpen en waar dus commerciële kansen voor u als leverancier liggen.

IT leveranciers die security niet weten te verkopen, zullen op de langere termijn klanten gaan kwijtraken en daardoor omzet gaan verliezen. Klanten zullen bewuster worden en ook meer gaan vragen aan u als IT leverancier om te laten zien dat de security van bijvoorbeeld de website of netwerk van de klant op orde is. Kun je dit als IT leverancier niet, dan verwachten we dat je meer pittige gesprekken met klanten tegemoet kan zien.

Onze verwachting naar de toekomst is dat uiteindelijk de verantwoordelijkheid van partijen binnen de keten haar vruchten zal gaan afwerpen. We merken langzaam maar zeker al dat grotere organisaties steeds vaker bij hun leveranciers aangeven dat ze wel zaken willen doen, maar dat er ook eisen gesteld (gaan) worden aan de informatiebeveiliging. Immers, als er binnen de keten bij een kleinere partij een beveiligingsrisico wordt gelopen, dan geldt dat niet alleen voor deze kleinere leverancier, maar ook voor haar afnemers!

ThreadStone helpt organisaties, van groot tot klein, met inzicht in haar informatiebeveiliging. Niet eenmalig, maar continue. Dat is ook de reden dat er gewerkt wordt met abonnementen; cybersecurity heeft namelijk geen eindpunt!

Pak de handschoen op en wordt (actief) partner van de diensten van ThreadStone. Onze visie is dat als u actief met security aan de slag gaat er een enorme kans ligt.

Deel dit artikel