Controleer niet alleen de buitenkant van uw computernetwerk op kwetsbaarheden

Controleer niet alleen de buitenkant van uw computernetwerk op kwetsbaarheden

We zijn al aardig op weg om de voordeur naar ons netwerk te beveiligen. Achter de voordeur bevinden zich onder andere de computers, servers, printers, camera- en IoT systemen. Weet u nog wel exact welke apparaten zich allemaal binnen het netwerk bevinden en hoe kwetsbaar deze systemen zijn?

Veelal zijn kwetsbare systemen de oorzaak dat cybercriminelen een organisatie hebben kunnen binnendringen. Daarbij worden steeds vaker apparaten gehackt die bewust of onbewust aan het internet zijn gekoppeld. Dat gaat dan om servers, werkplekken en telefoons, maar ook netwerkprinters, beveiligingscamerasystemen en klimaatbeheerssystemen lopen grote risico’s. De afgelopen maanden zijn hier genoeg voorbeelden van in het nieuws geweest, met misschien nog wel het meest schokkende voorbeeld van beelden van beveiligingscamera’s in een sauna die op internet verschenen.

Toch is de controle op zwakheden in deze systemen vaak ondermaats. Veelal omdat we er eigenlijk niet over nadenken, maar voor veel bedrijven is het een hele onderneming. Het vraagt vaak om veel manuren aan werk om het allemaal bij te houden, up-to-date te houden en vooral ook overzicht te houden. Er zijn wel systemen op de markt die kunnen ondersteunen, maar daar moeten vaak weer nieuwe servers voor worden ingericht of stukjes software (agents) op systemen worden geïnstalleerd.

Plug and Play

ThreadStone heeft daarom een scan voor interne netwerken ontwikkeld die op dezelfde manier te werk gaat als onze scan van buitenaf. De ThreadScan Intern controleert volledig geautomatiseerd al uw systemen, dus ook servers, computers, telefoons, printers, en camerasystemen: alles wat een IP-adres heeft. Ook actuele dreigingsinformatie en de laatst ontdekte kwetsbaarheden worden daarin meegenomen. Daar zijn geen servers of agents voor nodig. Een ‘simpel’ kastje doet al het werk. Het is een kwestie van plug and play!

Via de gebruikersportaal houdt u controle over uw systemen en de geconstateerde kwetsbaarheden. De rapportages worden op dezelfde manier opgebouwd als de ThreadScan. U ontvangt advies voor de oplossingsrichting, zodat uw IT-’er direct aan de slag kan. Bovendien kunt u in het kader van de AVG/GDPR met onze heldere rapportages aantonen dat u niet nalatig bent en zorgvuldig omgaat met uw informatiebeveiliging.

Voorkomen is beter dan genezen. Met ThreadScan Intern zorgt u er voor dat uw organisatie ook achter de voordeur goed beschermd is.

 

 

 

 

 

Deel dit artikel