Bestrijding cybercriminaliteit; zelf oppakken of uitbesteden?

Bestrijding cybercriminaliteit; zelf oppakken of uitbesteden?

Ondernemers worstelen met veel zaken als het om cybersecurity gaat. Dat zijn niet alleen technische vragen, maar ook organisatorische vragen. De meest gestelde vraag is toch wel of een organisatie zelf de bestrijding van cybercriminaliteit moet oppakken, of dat juist moet uitbesteden.

Op deze vraag is geen simpel antwoord. Je kunt niet in het algemeen zeggen welke optie beter is. Daarvoor zijn er teveel factoren die meespelen. Denk aan kennis, bewustwording, mankracht en kosten. Maar ook de juiste tooling. Want een goed cybersecurity beleid vereist veel van organisaties. Simpel een firewall neerzetten en werkplekken voorzien van antivirus is noodzakelijk, maar niet meer genoeg.

Kennis

Uit de campagne Veilig Zakelijk Internetten blijkt dat veel ondernemers wel bezig zijn met cyber security maar ondanks dat, is er nog veel te winnen als het om goede beveiliging gaat. Bedrijven denken vaak dat hun security op peil is, maar de ThreadScan laat zien dat veel websites en bedrijfsnetwerken enorm veel risico lopen.

Bewustwording

Ook onderschatten organisaties nog steeds het gevaar van cybercrime en blijft het lastig om de schade die veroorzaakt wordt door cybercriminaliteit echt goed in kaart te brengen. Daarnaast blijft cybercriminaliteit voor velen een-ver-van-mijn-bed-show, terwijl er in de media dagelijks genoeg voorbeelden voorhanden zijn.

Volwassenheid

Om te bepalen of bedrijven hun cybersecurity al dan niet moeten uitbesteden, moet eerst een inschatting gemaakt worden hoe de staat van de cybersecurity is. Met de volwassenheidscan van Threadstone kun je daar een goed beeld van vormen. De scan kijkt namelijk niet alleen naar de technische staat van uw beveiliging, maar ook naar hoe veiligheid in de organisatie is ingebed en hoe het goed opgepakt kan worden. Met dit duidelijk in beeld, kunt u een afgewogen keuze maken: zelf cybersecurity oppakken of toch uitbesteden. Ook kunt u, al dan niet met uw IT-partner, kijken naar de tools die voorhanden zijn om uw netwerk en uw bedrijf nog beter te beveiligen tegen cybercrime.

Wilt u meer weten over de volwassenheidscan van Threadstone, en alle andere tools en oplossingen die wij bieden, neem dan gerust contact met ons op of laat u voorlichten door uw IT-adviseur.

Deel dit artikel