ThreadStone start pilot actie `how to sell security` voor IT partners!

ThreadStone start pilot actie `how to sell security` voor IT partners!

Veiligheid verkopen blijft lastig. Zeker als je niet goed kunt laten zien wat je nu met veiligheid bedoelt. Want dat is wat de meeste eindgebruikers toch nodig hebben om het belang van cybersecurity in te zien: duidelijke analyses en klare taal.

Het blijkt dat IT-partijen nog regelmatig moeite hebben om hun klanten in te laten zien dat een goede beveiliging toch echt nodig is. Want je kunt wel zeggen dat uitgebreid scannen noodzakelijk is, als je vervolgens niet kunt laten zien wat de risico’s zijn voor die klant en hoe je die kunt aanpakken, blijft het toch allemaal wat vaag voor hen. 

Deze reacties horen wij ook regelmatig van resellers die net met ThreadScan beginnen of die nog moeite hebben om tot verkoop te komen. Om hen daarin te ondersteunen, starten we met een pilot die meer duidelijkheid moet geven aan de resellers zelf, maar ook duidelijk laat zien aan de eindklant waarom ze over security diensten en producten moeten gaan nadenken. Daarbij moet ook niet vergeten worden dat door de toegenomen regelgeving en dreiging extra maatregelen (en daarmee dus extra investeringen) gewoon noodzakelijk zijn geworden.

Pilot

De pilot bestaat uit een kosteloze ThreadScan voor de eindklanten van onze resellers. De resultaten die uit de scan naar voren komen, worden opgenomen in een rapport, waarin onder meer voor de 1.000 meest voorkomende kwetsbaarheden in duidelijke en eenvoudige taal de business impact wordt toegelicht. Via de reseller-portal zijn de scans en de resultaten toegankelijk. De volledige technische informatie die bij de geconstateerde kwetsbaarheden wordt geleverd, geeft onze resellers voldoende informatie om zich voor te bereiden op het gesprek met de klant om de benodigde oplossing(en) te kunnen uitleggen en verkopen. 

Mogelijkheden

De pilot is ook bedoeld om inzichtelijk te maken wat je als reseller nu precies wilt gaan verkopen (propositie) en welke extra mogelijkheden daar aan verbonden zijn. Zo kun je denken aan allerlei diensten, zoals ondersteuning naar de GDPR of oplossen van de geconstateerde kwetsbaarheden, maar ook aan producten zoals laptops met encryptietechniek of privacy glass. Als je een klant namelijk het belang van cyber security kunt laten zien, wordt het eenvoudiger om hen bewust te maken en dus om door te pakken. Ze zien namelijk de mogelijkheden én de resultaten. 

Aan de hand van de resultaten van de ThreadScan is het dus niet alleen eenvoudiger om het gesprek met je klant aan te gaan, op deze manier kun je ook bekijken wat je eventuele up-sell en cross-sell mogelijkheden zijn en dus bouwen aan een meer complete propositie op het gebied van security. Want scannen alleen is niet genoeg. Diensten en producten die voorkomen, genezen en onderhouden zijn net zo belangrijk!

Wil je meer weten over de pilot, de mogelijkheden en de voorwaarden, neem dan contact met ons op via info@threadstone.eu.

Deel dit artikel