Scannen blijft noodzakelijk

Scannen blijft noodzakelijk

Hoe goed zijn de systemen van jouw klanten beveiligd? De kans is groot dat er op bepaalde punten zwakheden zijn. De Cyber Risico Indicator (CRI) van Threadstone en het MKB toont dat voor 300 bedrijven aan. En daarom staat ThreadStone nu met indicator in de halve finale van de Accenture Innovation Awards. “We zijn daar heel blij mee.”

Want toen ThreadStone samen met MKB-Nederland de 300 bedrijven ging doorlichten, waren de resultaten helaas zoals verwacht. “Van de 300 bedrijven die we hebben doorgelicht, bleek 75 procent volgens de internationale standaard onvoldoende beveiligd te zijn,” vertelt René van Etten. “We hebben onze ThreadScan op de systemen losgelaten en een van onze ethisch hackers heeft de analyses gemaakt. We zijn van alles tegengekomen. Bij één bedrijf konden zelfs vrij eenvoudig doordringen tot het salarissysteem. Als we zouden willen, werden we nu nog als medewerker uitbetaald door dat bedrijf.”

De Cyber Risico Indicator ontstond in het kader van de campagne Veilig Zakelijk Internetten van de overheid, gericht om ondernemers en IT-specialisten bewuster te maken van de gevaren online. Die campagne won de European Crime Prevention Awards. “De controle bij die 300 bedrijven was een eerste stap. Nu konden de IT-specialisten ook echt stappen ondernemen om de systemen te beveiligen. 83 procent gaf aan dat ook te gaan doen en cybersecurity permanent op de agenda te plaatsen.”

Het opsporen van zwakheden blijft daarbij een belangrijk onderdeel. “Er blijven risico’s bijkomen. Dus één keer scannen is echt niet genoeg, dat moet je blijven doen. De ThreadScan doet dat voor je en blijft dat doen. Hij zoekt automatisch naar de zwakheden in de beveiliging. Je kunt gelijk zien of je actie moet ondernemen. Samen met de klanten kun je nu eenvoudig een plan van aanpak maken en je als dienstverlener met de oplossingen bezig houden. Zo kunnen we gezamenlijk de systemen goed beveiligen.”

Deel dit artikel