Kijk vooruit in 2017!

Kijk vooruit in 2017!

Als IT partner ‘verkoop’ je veiligheid niet zomaar; daar moet je met de eindklant samen aan werken. Want cybersecurity vereist niet alleen maar een product om je te beschermen, het gaat om het hele pakket. Van het herkennen van gevaren, het inzicht in wat je moet doen om de gevaren voor te zijn tot het acteren mocht zich toch een ongewenste situatie zich voordoen. Pas na dit gesprek komt het product.

Daarom is een goede en vooral open relatie met je klant zo ontzettend belangrijk. Die vertrouwt er namelijk op dat jij zijn belang dient en hem juist op dat vlak adviseert en helpt. Want jij bent de specialist en adviseur. Wees die ook voor hem!

Ga open en eerlijk het gesprek aan. Geef aan dat je gaat kijken hoe de zaken op het gebied van cybersecurity geregeld zijn en dat daarbij dingen naar voren kunnen komen die voor de klant onprettig kunnen voelen. Want pas als je alle zaken op een rij hebt, kun je kijken hoe je verder moet.

Zijn er zaken die de klant had kunnen voorkomen? Praat daar met hem over. Vaak is onwetendheid een van de belangrijkste factoren. Zijn er technische zaken die beter kunnen? De veranderingen in het IT-landschap volgen elkaar zo snel op, dat je veiligheidssystemen al snel achter lopen. Hoe goed is de controle van de systemen? Elke dag komen er nieuwe risico’s bij, een goede controle daarvan is belangrijk.

Natuurlijk ook de vraag: wat kun jij in dit alles voor je klant betekenen? Jij bent de specialist en adviseur, dus moet je je klant goed informeren. Kijk samen naar wat de mogelijkheden zijn. Blijf niet hangen op fouten, maar kijk samen met je klant vooruit. Alleen dan kunnen we echt werken aan een veilige online omgeving voor iedereen. Laat dat ons doel zijn voor 2017!

 
Deel dit artikel