Beveiligen doe je niet alleen; je hebt een dorp nodig

Beveiligen doe je niet alleen; je hebt een dorp nodig

In het Engels is er het gezegde: It takes a village to raise a child: je hebt een heel dorp nodig om een kind op te voeden. Je kunt dat niet alleen, omdat je niet alle wijsheid in pacht hebt. De anderen kunnen iets toevoegen. Dat geldt ook voor cybersecurity. Je kunt niet in je eentje iedereen veilig online laten werken en systemen veilig houden. Dat moeten we samen doen.

Want hoe graag we het ook zouden willen, we weten niet alles. Dus hebben we elkaar nodig om aan de informatie te komen. Wat zijn de dreigingen, hoe veilig zijn systemen en wie laten zich allemaal wel of niet beveiligen, hoe bereiken we ze? Deze vragen kwamen afgelopen week ook aan bod op de Infosecurity 2016 in Utrecht. Dit is de grootste vakbeurs op het gebied van IT beveiliging waar ook wij een stand hadden.

Iedereen die daar stond, is bezig met veiligheid. En iedereen heeft zijn eigen specialismen. Wij zijn specialisten in het opsporen en presenteren van kwetsbaarheden, anderen zijn gespecialiseerd in het veilig houden van hardware en weer anderen zijn er om de awareness te vergroten.

Daarom was en is de Infosecurity zo belangrijk. Wij konden laten zien waar we goed in zijn en met anderen in contact komen om te zien waar zij goed in zijn en te kijken of we kunnen samenwerken. Niet alleen met andere standhouders, maar zeker ook met bezoekers. Ook met hen moeten we samen werken.

Los van elkaar zijn we goed, maar niet in staat om iedereen te bereiken. Samen zijn we de beste en kunnen we ‘online Nederland’ echt veilig maken en Nederland transformeren naar de Secure digital gateway of Europe.

Deel dit artikel