Mystery Guest

Bewustwording verhogen en zwakke plekken identificeren

Een Cyber Mystery Guest test onaangekondigd de fysieke beveiligingsmaatregelen van een organisatie door te kijken of medewerkers zich aan de beveiligingsregels houden en zich bewust zijn van beveiligingsrisico’s.

Zo kunnen zwakke plekken in de beveiliging worden blootgelegd en kunnen gerichte maatregelen worden genomen om de beveiliging te verbeteren.

Waarom een mystery guest?

Kritische IT-systemen worden niet alleen via internet aangevallen. Vaak is de snelste manier om in te breken fysieke toegang tot een IT-systeem of serverruimte. Met toegang tot een systeem kunnen kwaadwillenden bijvoorbeeld een USB-stick plaatsen die alle toetsenbordaanslagen, waaronder gebruikersnamen en wachtwoorden, op afstand kan registreren om zo misbruik te maken.

Door onaangekondigd te testen of medewerkers zich aan de beveiligingsregels houden en zich bewust zijn van beveiligingsrisico’s, kan een Mystery Guest waardevolle inzichten bieden. Daarnaast kan een Mystery Guest bijdragen aan het vergroten van het bewustzijn en de betrokkenheid van medewerkers bij het onderwerp cybersecurity.

Dit draagt bij aan een cultuur van veiligheid waarin medewerkers zich actief inzetten voor een goedebeveiliging van bedrijfsinformatie en IT-systemen.

Wat doen we?
Het inzetten van een mystery guest bestaat uit de volgende stappen:
Uitvoeren test
We sturen de Mystery Guest naar uw locatie om de test uit te voeren. Deze onaangekondigde gast zal verschillende cybersecurity-uitdagingen tegenkomen en beoordelen hoe de organisatie hierop reageert.

De Mystery Guest toont met camerabeelden aan op welke plekken hij of zij is geweest en waar bijvoorbeeld kritische of niet-vergrendelde systemen of papieren informatie gevonden kan worden.
Analyseren resultaten en bespreken rapport
We analyseren de resultaten en stellen een rapport op met bevindingen en aanbevelingen. Deze bespreken we met u.

We bieden de Mystery Guest zowel eenmalig als in abonnement aan. Bij een abonnement komen we meerdere keren per jaar langs (eventueel op verschillende vestigingen) om de fysieke beveiliging en het gedrag van medewerkers te meten en hierin trends te ontdekken.

De drie grootste voordelen van een mystery guest

  • Testen van gedrag medewerkers

    Behulpzame medewerkers verhogen klantenbinding, maar vormen ook een potentieel beveiligingsrisico. Mystery Guests testen de naleving van beveiligingsprotocollen door zich bijvoorbeeld voor te doen als printermonteur of bekende van de CEO.

  • Testen van menselijke gevoelens

    Cybercriminelen spelen in op gevoelens als angst, onzekerheid, hulpvaardigheid etc. Worden uw medewerkers hierdoor ook beïnvloed of houden ze vast aan uw beleid?

  • Simulatie in de praktijk

    Onze Mystery Guest geeft niet snel op. Wij testen uw beveiliging vanuit verschillende invalshoeken, zoals criminelen dat ook doen. U krijgt waardevolle informatie om uw organisatie direct beter te beveiligen.

ThreadStone Cyber Security
Westblaak 100
3012 KM Rotterdam
+31 (0)85 060 7000

info@threadstone.eu voor algemene en commerciële vragen

support@threadstone.eu voor inhoudelijke vragen over onze producten

Neem contact met ons op